19-3-2019: Informatiebijeenkomst Berkelfestival 2019 Lochem

Eind augustus vindt het Berkelfestival 2019 plaats. Het idee van dit evenement is om de uitwisseling te bevorderen tussen de mensen langs de Berkel, van de Duitse gemeente Billerbeck waar de Berkel ontspringt tot en met Zutphen waar de Berkel in de IJssel mondt. Het doel is verder om van het Festival-weekend door talrijke activiteiten en aanbiedingen een grensoverschrijdende gemeenschappelijke ervaring te creëren. Het concept is gebaseerd op het Berkelfestival van de zomer van 2018 aan de Nederlandse kant van de grens met bijna 90 activiteiten. Aan de Duitse kant bouwt het festival op de “Berkelaktionstage”  van de jaren 2016 en 2017.

Het Berkelfestival vindt plaats tijdens het weekend van 23 tot en met 25 augustus. De centrale plaats van actie is de Duitse gemeente Gescher. Tijdens dit weekend is een uitgebreid programma gepland langs de Berkel en verder speciale evenementen in Gescher.

Het bedrijf projaegt uit Ahaus is verantwoordelijk voor de coördinatie van het Berkelfestival.

Om van het weekend een kleurrijke en veelzijdige ervaring te maken, zijn wij aangewezen op support. Daarom zijn wij op zoek naar mensen, die er zin in hebben om vorm te geven aan het programma. Wij spreken daarom uiteraard die mensen aan die aan de Nederlandse kant mee hebben gewerkt aan het festival in 2018.

Wij willen u en verdere geïnteresseerden graag uitnodigen voor een

Informatiebijeenkomst “Berkelfestival 2019”
Op 19 maart 2019 om 18 uur
In het Gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, 7241 CR  Lochem (ruimte “de Voorst”).

Tijdens deze bijeenkomst willen wij het concept presenteren van het Berkelfestival 2019. Verder willen wij het erover hebben welke activiteiten en aspecten van sport tot en met cultuur deel uit zouden kunnen maken van het programma. Het gaat zowel om activiteiten langs de Berkel als om activiteiten die plaatsvinden in Gescher, de centrale plaats van actie.

Om de bijeenkomst optimaal te kunnen plannen, kunt u zich aanmelden per e-mail.

Wij kijken uit naar een levendige discussie.

Met vriendelijke groet,
Alexander Jaegers en Michael Führs

INTERREG-Projekt „berkeln 2018-2020“
c/o projaegt gmbh
schorlemerstraße 48
48683 ahaus
Telefoon: +49 2561 91 71 69 – 0