Berkelconferentie in Gescher

Op 6 april 2022 wordt van 9 tot 13 uur in het Stadhuis van Gescher de 9e Berkelconferentie gehouden. De conferentie wordt georganiseerd door de Stichting 3e Berkelcompagnie, die sinds 1998 mensen uit de Berkelsteden aan weerszijden van de grens samenbrengt. Evenals in voorgaande Berkelconferenties worden weer actuele onderwerpen rondom de Berkel en zijn oevergemeenten gepresenteerd en besproken. In deze editie ligt de focus op het toerisme langs de rivier.

Na een verwelkoming door de burgemeester van Gescher Anne Kortüm, Regierungspräsidentin Dorothee Feller en dijkgraaf van het Waterschap Rijn en IJssel Hein Pieper, gaat Michiel Flooren van de Hogeschool Saxion in op het ontwikkelingspotentieel van de Berkel voor het grensoverschrijdend toerisme. Daarna volgen enkele korte bijdragen over concrete toeristische impulsen langs de rivier.

Het onderwerp wordt tastbaar gemaakt door meerdere concrete objecten; in de pauzes kunnen op het plein voor het stadhuis e-bakfietsen en een e-riksja worden uitgeprobeerd, die in gebruik zijn bij IBP e. V. (vereniging voor interculturele ontmoetingsprojecten). Een bijzondere blikvanger in het wagenpark is de ‘Berkel.Bed.Box’. Dit is een camping-aanhanger voor de fiets, die sinds vorige zomer als ‘toerisme-ambassadeur’ onderweg is langs de Berkel en door belangstellenden kan worden gehuurd bij Stadtmarketing Gescher.

De Berkelconferentie is bedoeld voor bestuurders van de Kreise en gemeenten, voor waterautoriteiten en waterschappen, bestuurders in de toeristische sector en iedereen die de Berkel en de Nederlands-Duitse samenwerking een warm hart toedraagt. Aanmelding is mogelijk tot en met 31 maart 2022 per e-mail aan team@dieberkel.eu.

Zie ook het artikel op dieberkel.eu


En het artikel over de Berkelconferentie in combinatie met de berkel.bed.box in Tubantia.