Badende Borculo weer vernield

TopMaandag 16 april was de Badende in Borculo weer op haar sokkel geplaatst. Ze heeft een week kunnen genieten van de zon en de Berkel.

Kompleet gesloopt

Helaas is ze in de nacht van 20 op 21 april totaal vernield. Ze is in diverse stukken gehakt, die door onze vrijwilligers uit het water zijn gevist. De plaat waarop ze op de sokkel is geplaatst, is losgeschroefd en op de aanlegsteiger even verderop gelegd. Er is dus doelbewust gewerkt!

We gaan kijken of getuigen hierover iets kunnen vertellen  of we op de één of andere manier met de dader(s) in contact kunnen komen, om te achterhalen wat de reden van deze vernielzucht is. Ook hopen we dat de schade kan worden verhaald.

De sokkel is leeg…

Het is niet de eerste keer dat de Badende in Borculo is vernield. Ook vorig seizoen was ze regelmatig beschadigd en moest voor een herstelperiode terug naar de kunstenaar. Jammer, dat men niet gewoon naar haar kan kijken, maar altijd moeite wil doen, om haar aan te raken en te vernielen!

Als Stichting 3e Berkelcompagnie en Ver. Vrienden van de 3e Berkelcompagnie bezinnen we ons nog op het vervolg. We hebben in ieder geval aangifte gedaan.