Persbericht Berkel-Hanze-festival 2023

Hieronder de informatie die naar de Nederlandse pers gestuurd is over het Berkelfestival in Zutphen.

Zondag 27 augustus: Berkel-Hanze-festival in Zutphen

Het jaarlijkse Berkelfestival komt deze zomer naar Zutphen. In dit Hanzejaar wordt het vanzelfsprekend verrijkt tot een Berkel-Hanze-festival. De Berkelsteden zijn, van bron tot monding, Billerbeck, Coesfeld, Stadtlohn, Gescher, Vreden, Eibergen, Borculo, Lochem en Zutphen. Het Berkelfestival wordt ieder jaar in een andere stad gehouden. In Zutphen gebeurt dat dit jaar op zondag 27 augustus bij de aanlegplaats van de Fluisterboten aan het Rijkenhage. Het wordt gezamenlijk georganiseerd door de Derde Berkelcompagnie en de Stichting Toeristisch Varen (de Fluisterbootschippers)

Het Festival duurt van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis. Het programma omvat muziek van beide kanten van de grens: de jeugdbands Binrush en In Between, de Big Band Berkelland, het dweilorkest ’t Spul(t) en natuurlijk het koor van de Fluisterbootschippers. Het Festival wordt om 11 uur geopend door wethouder Sjoerd Wannet en om het geheel nóg wat officiëler te maken zullen de burgemeesters van de acht Berkelgemeenten ook aanwezig zijn en voor het eerst in de geschiedenis elkaar kunnen ontmoeten – van Bron tot Monding! Zij zullen ook de nieuwe fluisterboot “Gebr. Hemony” officieel in gebruik stellen.

Tijdens het Festival zal het ook mogelijk zijn Zutphen te verkennen vanuit de Fluisterboten en te voet onder leiding van stadsgidsen. Voor Festivalbezoekers varen de boten die dag gratis. In kramen uit Duitsland en Nederland zullen streekproducten worden aangeboden, die dan eventueel ter plaatse genuttigd kunnen worden tijdens een Hanzemaaltijd. Er zal informatie zijn over de Berkelsteden, maar ook over de Hanze – niet alleen Zutphen, maar ook Vreden en Coesfeld zijn Hanzesteden.

Al met al zal die zondag een leuke en interessante dag worden voor jong en oud, voor de inwoners van alle Berkelsteden in Nederland en Duitsland!

Meer informatie bij:

Henk-Jan Bouwhuis (Stichting Toeristisch Varen)  06 2265 9916
Adriaan van Oosten (Stichting Derde Berkelcompagnie)  06 1461 9318